10 cançons dedicades al pare

Demà és el dia del pare i com  l’any passat amb el dia de la mare, hem volgut fer-vos un recull de cançons que fills dediquen als seus pares. A la llista hi veureu de tot, des de cançons americanes comercials fins a cançons catalanes de la nova cançó. Algunes d’elles són més tristes, d’altres són tendres, en el fons, però totes valoren la figura del pare… Que tingueu bon dia papes del món!

1 – My father’s eyes – Eric Clapton
Clapton va escriure aquesta cançó al seu pare que mai va conèixer, pensant alhora en el seu fill. La cançó punyent mostra l’anhel d’haver pogut tenir l’experiència d’una relació pare-cançó i poder-la transmetre-la al seu fill.

2 – My father’s house – Bruce Springsteen
El Boss va tenir una relació difícil amb el seu pare, però aquesta cançó parla de la superació d’aquestes dificultats abraçant-les.

3 – Daddy – Beyoncé
En aquesta dolça cançó Beyoncé recorda alguns dels seus millors records de ser una nena del pare dient que eren inseparables. Entre altres coses, també diu que el seu papa és l’home de la seva vida.

4 – Parler à mon père – Céline Dion
La lletra de la cançó és una declaració d’amor a un pare que ja ha desaparegut. Tot i que no la va escriure ella, Céline Dion que havia desaparegut 8 anys. Dion fa servir sovint les cançons com a via expiatòria.

5 – Daddy Cool – Bonney M
Una de les cançons insígnia del funnky és Daddy Cool, que o bé pot voler dir “pare guai” o “jove guai”. La lletra no és massa complexa, tot i que el significat no acaba de quedar clar… Sigui com sigui, no us perdeu el vídeo! Veure’ls ballar és un fart de riure!

6 – Papa’s got a brand new bag – James Brown
Una altra icona del funnky és James Brown. En aquesta ocasió, també utilitza la paraula “papa” per designar les virtuts d’un home amb prou valentia per sortir a la pista de ball d’un club nocturn (“Brand New Bag” (bossa de nou), que significa una nova manera, gust, estil o manera de fer alguna cosa)

7 – A mi padre – Jose Luis Perales
Preciosa cançó de Jose Luis Perales on descriu com era el seu pare als seixanta anys. “Cansat” i “amic els seus amics”, també diu que volia canviar la seva pròpia vida, però que al final tot va quedar en una quimera.

8 – Quizás – Enrique Iglesias
Com qui escriu una carta, Enrique Iglesias li dedica una cançó d’amor al seu pare, diu que la vida, la feina, potser, els separa, però que això no fa que l’oblidi i li recorda que l’estima.

9 – Pare – Joan Manel Serrat
Una mica trista però com sempre amb un rerefons de protesta, Joan Manel Serrat demana al seu pare perquè tenen lloc fets terribles al món. Li demana que deixi de plorar que els han declarat la guerra.

10 – Pare meu – Sílvia Pérez
Any i mig després de la mort del seu pare, Sílvia Pérez Cruz dedica al seu pare una cançó on recorda el lligam que hi té, i el greu que li sap que ja no pugui estar aquí.

Deixa un comentari