Cinema, el teatre i la música: Un dia de Festa

El diumenge 28 de maig, s’afegeix al Festivalot una gran festa al Cinema Truffaut de la mà de Un dia de Festa, una oferta cultural que presenta una nova manera d’anar al cinema amb els més petits.

Aquesta iniciativa sorgeix amb el convenciment que recuperar l’experiència col·lectiva que significa assistir a una sessió cinematogràfica, com a activitat familiar, és un dels passos necessaris per contribuir a revitalitzar les sales cinematogràfiques del país i afavorir, així, la recuperació del cinema en català en el seu conjunt.

Un Dia de Festa consisteix en:

– Un esdeveniment matinal basat en el cinema familiar en què també s’inclou música, teatre i activitats.

– Músics i animadors esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els inviten a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, els infants gaudiran d’una selecció de pel·lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. En acabar les projeccions, la banda de música ens acomiadarà i ens acompanyarà a la sortida.

– L’experiència del cinema s’estén més enllà de la sala. El cinema es decorarà per a l’ocasió amb figures dels diferents personatges de la pel·lícula i, mentre la música sona, els infants podran fer diferents activitats alhora que comenten la jugada.

– Activitat recomanada a partir de 3 anys.

Es projectaran tres pel·lícules:

– Neu, d’Antoine Lanciaux i Sophie Roze, França, 26 min

– Laban, el petit fantasma. Quina por!, de Per Åhlin, Suècia, 30 min

– La Primavera al Regne d’Escampeta, de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre, França, 2008, 26 min.

Aquesta proposta està organitzada per Pack Màgic amb la companyia de teatre Xip Xap i Alla Kinda, una empresa dedicada a la creació, l’il·lustració i l’animació. L’activitat és gratuïta!

Deixa un comentari