Música en família: 10 cançons infantils versionades per a tots els gustos

Com bé sabeu, volem que gaudiu de la música en família, per això, des del Festivalot us portem 10 cançons infantils però versionades per artistes de totes les èpoques i estils.

 

1. La Masovera – La Trinca

Una cançó amb una lletra positiva i simpàtica. La Masovera, una de les cançons més populars de les nostres terres, adaptada pel grup musical i espectacle La Trinca.

 

2. Sol, solet – Landry el rumbero

El sol sembla que ens ha escoltat i ens ve a veure! Sol, solet a ritme de rumba interpretada per en Landry el rumbero, no us el perdeu  al Festivalot 😉

 

3. Cargol treu banya – Mainasons

Seguim amb un altre clàssic, però amb un ritme i un estil renovats! Els Mainasons a través d’una història, dibuixos, música i vídeo fan que els nens ballin i aprenguin cançons amb la Nia, la Mel i en Ton.

 

4. En Joan petit quan balla – Reggae per xics

Ara una mica de reggae! Els Reggae per xics transmeten valors musicals als més petits amb les seves cançons i d’entre totes, hem escollit una de les cançons populars per excel·lència, que de ben segur tots coneixereu.

 

5. La lluna, la pruna – Joan Manel Serrat

Joan Manel Serrat també ha cantat cançons infantils. Buscant i buscant, hem trobat aquesta perla de l’any 1974, on Serrat interpreta “La lluna, la pruna” al teatre l’Aliança del Poble Nou.

 

6. Brahms Lullaby – Céline Dion

Ens atrevim a catalogar-la com a la cançó de bressol més famosa del món. La cantant Céline Dion interpreta “Wiegenlied: Guten Abend, gute Nacht” de Johannes Brahms (“Bona tarda, bona nit”) anomenada popularment Brahms’ Lullaby.

 

7. Mary had a little Lamb – Paul McCartney

Després de la separació de The Beatles el 10 d’abril de 1970, Sir Paul McCartney va formar el grup Wings.”La Maria tenia un xaiet” és una cançó infantil que pertany a la música nord-americana del s. XIX. la qual l’ex-beatle va versionar en protesta per la censura que els mitjans havien fet a algunes de les seves lletres amb continguts polítics.

 

8. Anímic – Fum Fum Fum

Podríem dir que es tracta de la cançó més infantil del nadal. “Fum Fum Fum” interpretada per Anímic (en un disc de Nadal molt especial que ha editat en companyia d’El petit de Ca l’Eril).

 

9. Cançó de bressol original escrita per Tom Waits

Per acabar, una cançó original: Tom Waits va contribuïr l’any 2002 a l’àlbum benèfic “For the Kids” creant i interpretant una cançó de bressol, “Bend Down the Branches”.

 

10. Curiositat: Johnny Cash va publicar un àlbum per a nens

I per acabar la llista, sabíes que… Johnny Cash té un àlbum publicat l’any 1975 anomenat “The Johnny Cash Children’s Album”, que, tal i com el seu nom indica és un àlbum escrit per a nens. D’entre les 11 cançons hem escollit la de “One and One Makes Two”.

 

 

Deixa un comentari