Música en família: 11 cançons de pares sobre els seus fills

Per començar a gaudir de la música en família des del Festivalot us proposem un repàs a algunes cançons que artistes d’aquí i de fora, d’avui i de fa un temps han dedicat als petits de la casa i a la seva arribada. També podeu escoltar la llista aquí, a Spotify.

 

4118866114_4a094efc87_z-e1310404056449

 

1. Kooks – David Bowie

El gran duc blanc, un dels artistes més versàtils de la història, va dedicar aquesta simpàtica cançó al fill que esperava el 1971. La lletra li explica tot el que li tenen preparat i com serà la vida amb els pares que li han tocat. Com a detall curiós: aquest nen avui és un director de cinema premiat, Duncan Jones.

 

2. Valset – Els Pets

També hem trobat algunes dedicatòries fetes a casa nostra i comencem per aquesta valset que el paré ufanós Lluís Gavaldà no es va poder estar d’escriure per al nano. Tot això malgrat que es va prometre no fer-li cançons, per no semblar carrincló! 😉

 

3. Beautiful boy (Darlin boy) – John Lennon

Un clàssic, una de les últimes composicions del gran John Lennon, publicada al seu darrer disc i dedicada al seu segon fill, fruit del seu comentadíssim matrimoni amb Yoko Ono. Una lletra preciosa que ens deixa amb un gust agredolç al sentir-li dir que té tantes ganes de veure’l fer-se gran.

 

4. Bamboo – Antònia Font

Un dels grups més influents de la música en català dels darrers anys, els Antònia Font, ens han deixat com a part del seu llegat i univers particular aquesta cançoneta que parla d’un tauronet petit que pregunta sobre la vida al seu pare i mare.

 

5. Sail to the Moon – Radiohead

Només un dels grup de referència de la música britànica del segle XXI podia dedicar una cançó alhora a criticar l’escalfament global i al primer fill del cantant, Thom Yorke. Potser serà president, li diu o si no, ens construirà l’arca per salvar-nos de la inundació.

 

6. Pol petit – N’gai n’gai

De la generació dels 90 a Catalunya en treiem aquesta petita joia dels N’gai n’gai, popular als esplais i entre els pares que volem explicar als fills la importància que pot tenir de vegades, agafar la guitarra i sortir a cantar al carrer.

 

7. Father and Son – Cat Stevens

Potser una de les més conegudes d’aquesta llista, Cat Stevens parla de l’etern equilibri entre voler protegir els fills i saber quan cal deixar-los caminar sols. Un diàleg musical que explica una història universal i que ha esdevingut un clàssic.

 

8. Jocs i joguines – Joan Manel Serrat

Els clàssics més nostrats també han dedicat cançons als petits i petites de la casa, com aquesta peça de Joan Manel Serrat on es preocupa de que abandonin el seu castell de jocs i joguines pel nostre món, ple de manies i de gent gran.

 

9. Isn’t she lovely – Stevie Wonder

La filla de Stevie Wonder té el record de ser l’artista més jove en participar en una cançó, començant pels seus plors en el moment de néixer i els seus primers balbucejos que es poden escoltar de fons en aquesta ensucrada cançó d’amor paternal.

 

10. Father and Daughter – Paul Simon

Aquesta cançó recent de Paul Simon forma part d’una banda sonora i va estar nominada a un Oscar. En paraules seves “no hi pot haver-hi un pare que estimi la seva filla més que jo”.

 

11. Miracles – Els Amics de les Arts

I per acabar la llista, aquesta cançó dels Amics, que parla d’aquell moment en què prens la decisió d’apuntar-te a la lliga dels bolquers, escoles i Dalsys. I no patiu, que no esteu sols!

 

Podeu escoltar tota la llista al canal de Spotify del Festivalot!

 

 

One Comments

  • Núria Ventura 16 / 03 / 2015 Reply

    El meu pare sovint em posava aquesta cançó: Es mi niña bonita – vicente fernandez: http://youtu.be/1npHMXZfmbY
    Cada vegada que ara l’escolto m’imagino el meu pare amb la barba i la cara de jovenet que feia fa gairebé 20 anys cantant-me la cançó mentre es passejava per casa perquè m’adormis als seus braços 🙂

Deixa un comentari