Música en família amb… Ferran Piqué (Els Amics de les Arts)

IMG-20150315-WA0001

En Ferran Piqué d’Els Amics de les Arts té la fórmula màgica de la joventut eterna. I si no, com s’explica que sigui igual ara que en aquesta foto on tenia 5 anys? I en cas que hi hagi alguna discrepància al respecte, el que no negarà ningú és que era un nen moníssim amb cara de no haver trencat mai cap plat. Parlem amb ell sobre música, família i llistes en bucle de l’spotify.

Com es vivia la música a casa teva?
Recordo un tocadiscos i aprendre a posar vinils, amb molt de compte, devia tenir uns 6 anys. Hi sonava Wim Mertens, Glenn Miller, La Trinca, Lluís Llach, Pablo Ibañez, George Winston… Recordo molt els matins del cap de setmana amb “In the mood”, i la meva iaia, que venia molt sovint, sempre posava “Moon river”.

Una cançó que et recordi la teva infància?
Ostres, n’hi ha moltes. Recordo molt “Torna, torna serrallonga” dels Esquirols. Crec que la vaig cantar unes deu-mil vegades, devia fer molta gràcia cantant-la i sempre em deien que la cantés. Sempre fan gràcia els nens que canten!

Quines són les primeres cançons que li vas posar al teu fill?
Quan era molt petit, li vam fer una llista de l’spotify que es deia ‘Guillem dorm sisplau’, perquè no hi havia manera que dormís. Hi havia uns temes tranquils, però sobretot el calmaven les cançons que ell escoltava des de la panxa de la seva mare quan anava a classes de ioga per a embarassades… eren temes com de ioguis i rotllo meditació i espirituals… ara encara tenim feina per treure’ns-les del cap.

Com viviu vosaltres la música en família?
Des que ha entrat una criatura a casa, la manera d’escoltar música ha canviat força. Sobretot perquè en Guillem, que té 16 mesos, vol escoltar la mateixa cançó unes 20 vegades seguides. Això vol dir que s’ha de posar un tema en bucle a l’spotify i que si és ell qui mana no se sent gaire varietat musical pel menjador…
A part d’això, sempre que puc li toco la guitarra i ell ara també la vol tocar. A part de la guitarra, el que li agrada molt és el Push de l’Ableton live, que té molt botons i llums de colors i clar… El primer dia que ho va veure va flipar!

Què és el que balleu i canteu més a casa últimament?
Al petit li agrada molt Joan Miquel Oliver i Antònia Font. Sobretot ‘Final Feliç’, balla molt i cantem junts el nanannana…nanananananananana… , també s’ha produït un fet curiós, perquè no sabem com un dia va escoltar ‘Stolen Dance’ i s’ha fet com addicte a aquesta cançó. Ara no sé si tinc les meves escoltes d’spotify públiques o no… però si són públiques i es veu que només escolto aquest tema…no sé què pensarà la gent…

Comment List

Deixa un comentari