Música en família amb… Jordi Tonietti

Avui toca un clàssic de l’animació: amb tots vosaltres… Jordi Tonietti! Fa més de 30 anys que puja als escenaris per fer ballar i cantar  a grans i petits a ritme de rock, rumba, blues… A ell, la cançó que més l’ha marcat és “Di papá” de Josep Guardiola… però digues, Jordi Tonietti, digues… és veritat que al Festivalot oferiràs un concertàs junt amb la The Bus Band? digues, Jordi, digues… ja cantaves, quan eres un nen amb camisa de quadres i jersei estampat?

Foto color Jordi Tonietti

Eres un nen musical de petit?
Segons la meva mare, les meves joguines preferides eren un ‘tocadiscos on podia escoltar cançons com el “Di papá” que cantava el cantant Josep Guardiola i la seva filleta. Cada any, per reis, demanava un instrument musical. Recordo un dels millors regals, el “Xilomatic”, una mena de xilofon amb rodeta.

Com es vivia la música a casa teva?
Sempre hem cantat molt en família. Als cinc anys ja cantava amb tres dels meus sis germans, sota el nom de “Els germans Tonietti” . El meu germà Agustí, amb qui encara canto, feia el doblatge de cançons de pel·lícules de Disney.

Una cançó que et recordi la teva infància?
“Cançó de llevar-se”, de Josep Maria Espinàs, ens la cantava la meva mare per despertar-nos.

Per què creus que la música és important per als nens i nenes?
La música és important per a tothom, i pespecialment per als petits. La música que escoltem i cantem de petits serà la banda sonora de la nostra infància. La música educa, calma, sensibilitza, anima, acompanya…

Com viviu a casa vostra la música en família?
La música a casa és l’eina de treball i també una manera de gaudir de la vida. Els meus fills sempre participen d’una o altra manera en l’enregistrament dels meus discos.

 

 

Deixa un comentari